Dynamisch

YinYoga

YinYoga is een rustige vorm van yoga waarbij geen actieve houdingen aan bod komen. De oefeningen voer je langzaam en rustig uit en houd je drie tot vijf minuten vast. Hierdoor kunnen je spieren ontspannen en wordt het dieperliggende en stugge bindweefsel langzaam opgerekt. Het gaat bij deze vorm van yoga niet om de kracht en de aanspanning van de spieren, maar om de ontspanning. Even stilstaan en de tijd nemen om lichaam & geest te observeren, dat is de kracht van YinYoga!

Yin staat voor vertraging en stilstand, Yang staat voor beweging en activiteit. In het drukke bestaan van de tegenwoordige tijd is de Yang vaak overheersend. Hierdoor kan de balans tussen inspanning en ontspanning verstoord zijn met als gevolg diverse lichamelijke en geestelijke klachten. YinYoga kan helpen om deze balans weer terug te vinden.

YinYoga is een meditatieve vorm van yoga en is onlosmakelijk met mindfullnes verbonden. Door tijdens YinYoga langdurig een houding aan te houden en de zwaartekracht haar werk te laten doen, is er tijd om goed naar het lichaam te luisteren en deze te observeren. Dit vraagt een grote hoeveelheid aandacht en concentratie. Hierdoor ontstaat bewustwording van gevoel, gedachtes, weerstand en/of emoties. Spanningen en stress komen vrij en er ontstaat een diepe innerlijke rust. YinYoga geeft ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Het geeft ruimte in lichaam en geest.

Deze les wordt aangeboden in

Oude - Tonge

Middelharnis

Ouddorp

Even stil staan en de tijd nemen om lichaam & geest te observeren! 

positief

Voordelen

  • Bijzonder geschikt als je disbalans ervaart, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak
  • Versterkt en versoepelt het bindweefsel en gewrichten
  • Geeft balans in lichaam en geest

know

Wist je dat...

  • je juist niets actiefs hoeft te doen, om ontspanning te bereiken
  • er vaak gebruikt gemaakt wordt van hulpmiddelen, zoals bolsters en blokken voor optimale ontspanning
  • je helemaal zen wordt en minder stress ervaart