| Specialisaties

FOCUS

Specialisaties

Het FOCUS-team blijf zich ontwikkelen! Regelmatig volgen medewerkers cursussen en opleidingen die een aanvulling zijn op onze dienstverlening. Door deze specialisaties kun je bij FOCUS terecht voor advies over verschillende onderwerpen! Uiteraard is dit inbegrepen in het lidmaatschap. Kunnen we iets voor je betekenen? Stuur gerust een e-mail of spreek een van de collega’s aan! Wist je dat we ook ondernemers vanuit verschillende disciplines in huis hebben, zoals een fysiotherapeut en coach? Meer informatie vind je hier.

Zwanger en Fit
Ben je zwanger of pas bevallen en komen onderstaande vragen je bekend voor? Dan ben je bij Joëlle, Julia en Priscilla aan het juiste adres! Na hun cursus Zwanger en Fit staan ze klaar om jou als toekomstige of kersverse mama te begeleiden. 

- Welke oefeningen zijn wel of juist niet geschikt tijdens/na zwangerschap?
- Hoe zit het eigenlijk met het trainen van de buikspieren?
- Zijn er oefeningen voor bekkeninstabiliteit?
- Hoe train je de bekkenbodemspieren?
- Hoe zorg ik ervoor dat ik na de bevalling weer snel in shape ben?

Stress- en slaapmanagement
Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven. Ook voor het boeken van vooruitgang in de sportschool zijn ze enorm belangrijk. Zou jij graag praktische handvaten willen ontvangen om beter om te gaan met stress, en meer (nacht)rust willen ervaren? Priscilla heeft de cursus Stress- en Slaapmanagement gevolgd en helpt je graag op weg naar meer ontspanning! Wist je dat ze naast werkneemster bij FOCUS, eigenaar is van Silly Coaching? Jong en oud kunnen bij haar terecht voor verschillende vormen van coaching. Voor meer informatie over Silly Coaching klik hier.

Blessures
Er zijn twee soorten pijn die kunnen voorkomen na inspanning: spierpijn en pijn (blessure). Bij een blessure is het belangrijk een fysiotherapeut in te schakelen of bij een trainer aan te kloppen voor vragen.
Bij een blessure zal er ook (samen met de huisfysiotherapeut) gekeken worden of er mogelijk nog getraind kan worden, maar voorzichtiger door ‘eromheen te trainen’. Het doel is dat omliggende spieren/banden belast worden en pijnlijke vermeden worden. De fitnessinstructeurs die gespecialiseerd zijn in blessures zijn Niek, Jesse en Thomas; alle drie fysiotherapeut in opleiding. Heb jij last van pijn of een blessure, dan staan deze mannen voor je klaar.
Nog onder behandeling van een fysiotherapeut maar wil je toch weten wat je wel/niet kan doen in de sportschool? Dan is het mogelijk dat wij als sportschool contact opnemen met je fysiotherapeut om tot het juiste gedoseerde schema te komen, of de goede opbouw te kunnen bepalen.

PriscillaBlessure begeleiding