ZWANGER & FIT

Zwanger en blijven sporten?
Lees hoe Petra van Gurp, 28 jaar en sinds een aantal maanden de kersverse mama van dochtertje Senna, dit heeft ervaren;

𝐇𝐨𝐞 𝐛𝐞𝐧 𝐣𝐢𝐣 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐙𝐰𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 & 𝐅𝐢𝐭 𝐥𝐞𝐬 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐠𝐞𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧?
“Ik sportte hier net een aantal maanden toen ik zwanger werd. Ik ben toen bij Lenny terecht gekomen voor een aangepast programma. Kort daarna gingen de zwanger & fit lessen starten en ben ik gelijk vanaf de eerste les mee gaan doen.”

𝐖𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐣𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐬𝐥𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐦𝐞𝐞 𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐥𝐞𝐬?
“Het was mijn eerste zwangerschap en het kunnen kletsen en uitwisselen van ervaringen met andere aanstaande moeders vond ik een heel fijn idee. Het support onder elkaar van ‘hoe doe jij dit’ of ‘hoe pak jij dat aan’, heb ik als heel prettig ervaren.
Daarnaast heb ik al vanaf mijn 15de rugklachten, dus ik weet dat het een zwakke plek is. Dat er dan iemand is die even meekijkt wat handig is om te doen en wat niet, is dat toch wel erg fijn. Ik heb zo de belastbaarheid van mijn lichaam goed leren kennen in de zwangerschap.”

𝐇𝐨𝐞 𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐡𝐞𝐛 𝐣𝐢𝐣 𝐦𝐞𝐞 𝐠𝐞𝐝𝐚𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐬𝐬𝐞𝐧?
“Ik ben begonnen vanaf een week of 20 en heb tot ongeveer 39 weken doorgetraind, zowel met de les als twee keer zelfstandig in de fitness. Dit ging prima, ik had hierin mijn vaste routine en dat zorgde er juist voor dat mijn rug soepel bleef.”

𝐖𝐚𝐭 𝐰𝐚𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐞𝐫𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐨𝐦 𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐯𝐚𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐩 𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐤𝐤𝐞𝐧?
“Ik ben 8 weken na de bevalling al weer begonnen. Ik heb Long Covid en moet daarom in beweging blijven om mijn conditie op peil te houden.
Daarnaast vind ik het sporten ook gewoon leuk natuurlijk en is het fijn om te kunnen werken aan het weer in vorm krijgen van m’n lichaam.
Verder kan ik niet zonder sporten, want dan gaat het mis met mijn rug, maar teveel doen is ook weer niet goed. Dus ik ben constant aan het zoeken naar een balans hierin en de begeleiding die ik hierin krijg is zeker fijn!
Genoeg redenen in ieder geval om regelmatig naar FOCUS te komen!”

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐙𝐰𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 & 𝐅𝐢𝐭 𝐚𝐚𝐧𝐛𝐞𝐯𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧?
“Ik denk echt dat het meerwaarde heeft tijdens je bevalling. Ik weet nog dat ik mocht persen en dacht; ‘dan zal ik nu eens even laten zien dat ik getraind heb!’ Ik voelde echt dat ik kracht had.
Ook tijdens de zwangerschap, met het dragen van je kindje, is het bevorderlijk voor je lichaam. Het is toch wel een aanslag op je lijf om zoveel meer gewicht mee te dragen. Als je fit blijft, wordt dit makkelijker. Je bent soepeler dan je denkt, maar daar kom je pas achter als je blijft bewegen. En ik geloof echt dat het herstel na je bevalling veel sneller gaat als je tijdens je zwangerschap bent blijven sporten. Het is dus het complete plaatje waarom sporten goed voor je is, voor, tijdens én na je bevalling.”

Wil jij ook op een verantwoorde manier door blijven trainen tijdens je zwangerschap en alle voordelen ervaren die Petra noemt?
Stuur dan een mailtje voor meer informatie naar middelharnis@focushealthfitness.nl

Middelharnis, 20-01-2023

| Oude - Tonge

Stationsweg 18
3255 BL Oude-Tonge

Maandag - vrijdag: 8.00 - 21.30u
Zaterdag - zondag: 9.00 - 13.00u

FOCUS health & fitness OT biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Middelharnis

Industrieweg 38
3241 MA Middelharnis

Maandag - vrijdag: 8.00 - 21.30u
Zaterdag - zondag: 9.00 - 13.00u

FOCUS health & fitness MH biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Ouddorp

Boompjes 9
3253 AC Ouddorp

Maandag - vrijdag: 8.00 - 21.30u
Zaterdag - zondag: 9.00 - 13.00u

FOCUS health & fitness OD biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

Je abonnement helaas opzeggen? Stuur een mail naar jouw locatie voor meer info.

Copyright 2023 © Focus Health & Fitness | Privacyverklaring