ZWANGER & FIT

Zwanger en sporten, wel of niet?
We vroegen het aan Bo ten Hove, 26 jaar en sinds 22 april de kersverse moeder van dochtertje Bobbie.

Zwanger & Fit

Jij hebt heel je zwangerschap gesport, hoe heb je dit ervaren?

“Ik heb altijd al fanatiek gesport en ben blijven bewegen toen ik zwanger was. Ik heb gewoon vier dagen per week getraind en heb elke dag een lange wandeling gemaakt. Twee dagen voor de bevalling was ik nog op de sportschool te vinden en 1 dag voor de bevalling heb ik thuis nog gesport. Sinds deze week heb ik het sporten weer opgepakt en ik voel me heel erg goed. ”

Wat heb jij aangepast in je trainingen tijdens je zwangerschap?

“Voor mijn zwangerschap deed ik aan fitness en CrossFit, dit laatste heb ik niet meer gedaan. Met hardlopen ben ik ook gestopt, omdat dit eigenlijk vanaf het begin al niet fijn meer voelde. Ik ben volledig over gegaan op de fitness. Uiteraard zijn er oefeningen die niet meer mogen, zoals buikspieroefeningen. Maar verder heb ik alles gedaan wat ik altijd deed. Wel heb ik mij meer gefocust op het onderhouden van mijn lichamelijke conditie en niet op het zwaarder gaan trainen. Dit is heel goed gegaan en ik heb me dan ook nergens in belemmerd gevoeld.”

Hoe denk jij over de uitspraak ‘Fit de bevalling in, ook fit er weer uit’?

“Ik ben er van overtuigd dat dit waar is! Natuurlijk is het afhankelijk van meerdere factoren. Ik heb dan ook een hele goede zwangerschap gehad, maar ik denk zeker dat het sporten daar positief aan bij heeft gedragen. Ik was door het sporten fysiek sterk waardoor ik dus inderdaad fit mijn bevalling in ben gegaan. Ik voelde mij oprecht 1 week na de bevalling ook weer helemaal de oude en kon niet wachten tot ik weer mocht beginnen met sporten.”

Merk je iets aan je lichaam nu je weer bent begonnen met sporten?

“Ik ben natuurlijk wat spiermassa kwijt en ik moet met iets lagere gewichten trainen dan ik eerder deed. Ik had echter verwacht dat het een flinke stap terug zou zijn na zes weken niet trainen, maar het valt me allemaal reuze mee. Het is gewoon weer heerlijk om actief bezig te zijn.”

Jij hebt ook deelgenomen aan de lessen Zwanger & Fit bij FOCUS health & fitness. Hoe heb je dat ervaren?

“Ik heb dat als zeer positief ervaren. Omdat de les wordt gegeven door iemand die hier een gerichte cursus voor heeft gevolgd, is er de zekerheid dat wat er gedaan wordt, ook oké is voor jou en je lichaam. Daarnaast zorgden de lessen voor afwisseling in mijn trainingsschema, omdat het weer heel andere oefeningen waren dan ik in de fitness deed. De combinatie met het contact met andere zwangere vrouwen, maakte het ook gewoon gezellig. Verder werden er ook voorlichting lessen gegeven en hoewel ik al veel wist, zaten er toch dingen tussen waar ik ook nog wat aan had.”

Nu had jij het voordeel dat je al fit was voor je zwanger werd.
Denk je dat het ook meerwaarde heeft als je pas begint als je zwanger bent?

“Jazeker! In de groep van Zwanger en Fit waren ook deelneemsters die voor de zwangerschap niet sportten in de sportschool. Ook zij merkten dat ze sterker en fitter werden en er zeker voordeel aan hadden. Dus je hoeft niet op de bank te gaan zitten als je zwanger bent, maar kom of blijf in beweging!”

Middelharnis, 14-06-2022

| Oude-Tonge

Stationsweg 18
3255 BL Oude-Tonge

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness OT biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Middelharnis

Industrieweg 38
3241 MA Middelharnis

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness MH biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Ouddorp

Boompjes 9
3253 AC Ouddorp

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness OD biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

Je abonnement helaas opzeggen?
Stuur een mail naar jouw locatie voor het opzegformulier.

Copyright 2023 © Focus Health & Fitness | Privacyverklaring