ZWANGER EN SPORTEN

Zwanger en sporten; is dit mogelijk? We vroegen het Michelle Hoogendoorn, een fanatiek sportster binnen FOCUS Health & Fitness en in januari uitgerekend van haar eerste kindje.

Hoe ziet jouw sportschema er nu uit?
“Uiteraard heb ik het sporten wel aan moeten passen. Ik merk dat ik conditioneel per week wat achteruit ga, maar wat kracht betreft merk ik niet veel verschil. Voor mijn zwangerschap trainde ik 4 tot 5 keer per week. In het begin van mijn zwangerschap voelde ik me helemaal niet goed. Ik was vaak misselijk en toen heb ik het sporten terug moeten brengen tot 1 of 2 keer per week. Ik heb ook wel eens een prullenbak nodig gehad tijdens een training!” vertelt ze lachend. “Later in de zwangerschap ging het gelukkig beter en nu train ik 2 tot 3 keer per week. Het ligt er aan wat ik doe; als ik ga fitnessen ben ik wel met een uur klaar, doe ik Functional Training, dan ben ik vaak wat langer bezig.”

In welk opzicht heb je het sporten aan moeten passen?
“Ik doe vooral statische oefeningen, geen gespring meer voor mij en met bijvoorbeeld hardlopen ben ik vrij snel gestopt. Ook de buikspieren train ik niet. Daarnaast zijn sommige oefeningen niet uitvoerbaar omdat die buik dan in de weg zit. Maar ik probeer te denken in mogelijkheden en daardoor zijn heel veel oefeningen aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld ook twee losse dumbells gebruiken in plaats van een stang voor de hang power clean. Op deze manier valt er maar heel weinig af. Daarnaast heb ik hele goede begeleiding gehad van de Functional Training instructeurs die met mij meedenken op dat gebied.

Merk je ook voordelen van het sporten?
“Jazeker! Ik denk dat het per persoon verschilt, maar ik heb bijvoorbeeld nooit last gehad van bandenpijn. Ook klachten van de onderrug zijn mij onbekend en ik denk dat dit in mijn geval komt doordat ik ben blijven sporten. Als je nooit sport, moet je dat natuurlijk niet ineens gaan doen als je zwanger bent. Maar ik heb altijd al gesport en voor mij is het dus heerlijk dat ik hier gewoon mee door kan gaan.

Tot wanneer ben je van plan om te blijven sporten?
“Totdat het goed blijft voelen! Zolang ik er nog energie van krijg, ga ik lekker door. Zodra het niet meer fijn voelt en het me energie gaat kosten, dan wordt het tijd om te stoppen.”

Dus op de vraag ‘zwanger en sporten, is dit mogelijk?’ antwoord jij:
“Absoluut!”

Oude-Tonge, 16-12-2019

| Oude-Tonge

Stationsweg 18
3255 BL Oude-Tonge

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness OT biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Middelharnis

Industrieweg 38
3241 MA Middelharnis

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness MH biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

| Ouddorp

Boompjes 9
3253 AC Ouddorp

Maandag - donderdag: 8.30 - 21.30
Vrijdag: 8.30 - 18.00
Zaterdag - zondag: 9.00 - 12.00

FOCUS health & fitness OD biedt 24/7 toegang tot de fitnessruimte.

Je abonnement helaas opzeggen?
Stuur een mail naar jouw locatie voor het opzegformulier.

Copyright 2023 © Focus Health & Fitness | Privacyverklaring